- A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A kihűlt burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat csíkokra vágjuk tojásszeletelővel. A kolbászt kisebb kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejfölt is, annyit, hogy a massza azért még kemény maradjon, mert állás közben kissé lágyabb lesz. Hűtőben lehűtjük.
- Egy öblös merőkanállal gombócokat formázunk, tálra tesszük. A merőkanalat vízbe mártjuk mindegyik készítése előtt. A kész gombócokat tetszés szerint díszítjük (például petrezselyem zöldjével, szeletelt paradicsommal, uborkával, kolbásszal). Tehetünk a tetejükre negyedre vágott főtt tojást is.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA
HABOS-MEGGYES SZELET