Elkészítés: A tőkehalfilét sózzuk, borsozzuk, és forró olajon elősütjük. Ezután fehérbort öntünk alá, az edényt lefedjük, és az egészet 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt átpároljuk.
A mártáshoz 1 fej vöröshagymát kockára vágunk, és forró olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, pár babérlevelet és 2 gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az olívabogyót, a kapribogyót és a konzerv hámozott paradicsomot. Ezután az egészet alaposan beforraljuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és zsírjára sütjük rajta a felkockázott szalonnát. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A cukkinit, a sárgarépát és a fehérrépát lereszeljük. Hozzákeverjük a pirított szalonnás hagymát, valamint az apróra darabolt parmezánt. Az egészhez hozzáütjük a tojásokat, és beleaprítjuk a petrezselymet. Amennyiben a massza túl lágy, zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. A zöldséges masszából kis lepényeket formázunk, mindkét oldalát megszórjuk szezámmaggal, és mérsékelt tűzön, kevés olajon átsütjük.
A tőkehalszeleteket a zöldségpogácsával és az olívabogyós mártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.