A gyalult tököt besózom, hagyom állni fél órát. A cukrot a tejbe szórom, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom. A lisztet egy nagy tálba teszem, sózom, elmorzsolom benne a vajat, hozzáteszem a kifacsart tököt, az apróra vágott kapor felét, a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztok, letakarom. Amikor duplájára kelt egy lisztezett deszkán darabolom, úgy, hogy kezemmel veszek ki olyan adagokat, amilyen nagyságú lángost szeretnék, pici lisztben megforgatom. Ebből az adagból kb. 8 közepes lesz. A tésztalabdacsokat letakarom, hagyom még kelni 20 percig. Ekkor olajat forrósítok, a tésztát megfogom és a levegőben az ujjaimmal nyújtom, közben forgatom körbe-körbe. Úgy jó, ha a közepe vékony a széle, a pereme pedig vastagabb. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya. Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba teszem, közepes hőmérsékleten sütöm mindkét oldalát. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat leigya róla. A tejfölt sózom kicsit, belekeverem az apróra vágott kapor másik felét és ezzel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.