Elkészítés: A bagetteket kettévágjuk, végeit 5 cm hosszan levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomjuk.
Keskeny pengéjű késsel (csontozó) belülről óvatosan körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek végeihez.
Mindkét töltelékhez a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A bolognainál hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Körülbelül 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemege uborkát, a margarint és a fűszereket egyéni ízlés szerint. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz. Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük.
A májkrémesnél a hagymához a kisebb kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemege uborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit. Ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk (sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része
sós), legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva. Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá és keverve felfőzzük. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.
A bagettek töltése: négyrétre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk, és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz
ütögetve megtöltjük. Ezután alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajta hagyva. Sütés után a
fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre szeljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.