Előkészítés: A májat megmossuk és leszárítjuk. Úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk teljesen végig, de a másodikat már igen. Így ki lehet nyitni, és nagy szeleteket kapunk. A parajleveleket megtisztítjuk, megmossuk, és sós forró vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.
Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a parajt, sóval, borssal ízesítjük. A főtt tojást megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és a parajhoz keverjük. A kinyitott májszeletek egyik felére teszünk a parajos töltelékből, majd a másik oldalát ráhajtjuk, és a szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva bepanírozzuk. Nem túl forró, bő olajban kíméletesen sütjük (ha valaki úgy szereti, a májat is lehet rózsaszínre sütni), majd papírkendőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Köretnek rizskását, párolt répát adunk hozzá. Ehhez a rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajat felmelegítjük, rátesszük a rizst, és átmelegítjük. Közben felforraljuk a zöldséglevest (esetleg vizet), majd a meleg rizsre szedünk a forró léből 2 dl-t, sózzuk, és nagyon kicsi tűzön, fedő nélkül, gyakorta kevergetve készre főzzük. Amikor beitta a levét, ismét teszünk rá. Amikor már majdnem puha, rátesszük a borsót, és a maradék folyadékkal készre puhítjuk. Ez a rizs nem lesz pergős, hanem szaftos, kicsit kásás. Akkor jó, ha a tálalásnál a tányéron megjelenik pici lé is a rizs alatt. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, feldaraboljuk és a maradék vajon, sóval átforgatjuk. A májat a rizzsel, a répával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 492 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.