Előkészítés: A májat megmossuk és leszárítjuk. Úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk teljesen végig, de a másodikat már igen. Így ki lehet nyitni, és nagy szeleteket kapunk. A parajleveleket megtisztítjuk, megmossuk, és sós forró vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.
Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a parajt, sóval, borssal ízesítjük. A főtt tojást megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és a parajhoz keverjük. A kinyitott májszeletek egyik felére teszünk a parajos töltelékből, majd a másik oldalát ráhajtjuk, és a szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva bepanírozzuk. Nem túl forró, bő olajban kíméletesen sütjük (ha valaki úgy szereti, a májat is lehet rózsaszínre sütni), majd papírkendőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Köretnek rizskását, párolt répát adunk hozzá. Ehhez a rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajat felmelegítjük, rátesszük a rizst, és átmelegítjük. Közben felforraljuk a zöldséglevest (esetleg vizet), majd a meleg rizsre szedünk a forró léből 2 dl-t, sózzuk, és nagyon kicsi tűzön, fedő nélkül, gyakorta kevergetve készre főzzük. Amikor beitta a levét, ismét teszünk rá. Amikor már majdnem puha, rátesszük a borsót, és a maradék folyadékkal készre puhítjuk. Ez a rizs nem lesz pergős, hanem szaftos, kicsit kásás. Akkor jó, ha a tálalásnál a tányéron megjelenik pici lé is a rizs alatt. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, feldaraboljuk és a maradék vajon, sóval átforgatjuk. A májat a rizzsel, a répával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 492 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.