Elkészítés: A kelkáposztát sós vízben megpárolod, a leveleket szétválasztod, mint a töltött káposztánál. A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágod, kissé megklopfolod és megszórod sóval vagy fűszerkeverékkel.
A töltelékhez a zsömléket hideg vízbe áztatod, majd kicsavarod, még mielőtt szétázna. Ezt egy keverőtálba teszed, hozzáadod az apróra vágott hagymát és az összetört fokhagymát. Beleszórod a fűszereket (ízlés szerint egy kis pirospaprika is kerülhet bele), beleütöd a tojást. A májat és a petrezselyemzöldjét apróra vágod, és azt is hozzáteszed. Összekevered az egészet. Az állagának jól kenhetőnek, de nem túl folyósnak kell lennie. Ha kemény, akkor még egy tojással, ha lágy, akkor zsemlemorzsával korrigálhatsz.
A megklopfolt húst a káposztalevelekre illeszted, ha valahol túllóg, azt érdemes levágni. A húst megkened a töltelékkel és feltekered úgy, mint a töltött káposztát. A göngyölegeket egy jól kivajazott jénaiba teszed, és kb. 2 dl vizet öntesz alá (nem kell ellepnie!!). Alufóliával lefedve kb. 20 percig párolod.
Az öntethez a tejfölbe beletöröd a fokhagymát, beleszórod a majoránnát és a fűszereket. Ha letelt a 20 perc, kiveszed a húst, ráöntöd az öntetet, és visszateszed még kb. 20 percre. Akkor van kész, ha a fogpiszkáló könnyedén átmegy a húson. Burgonyasalátával vagy burgonyapürével nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.