A megmosott saláták nagy leveleit egy szűrőedénybe téve sós vízzel leforrázzuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az előzőleg megpárolt rizst, a lereszelt hagymát, a tojást és a fűszereket, majd összedolgozzuk.
A saláta leveleiből (vastagságuktól függően) 2-4-et összefogunk, és ebbe kisebb húsgombócokat töltünk (hasonlóan, mint a töltött káposztát), majd cérnával átkötözzük.
Lábasba rakjuk, leöntjük az ételízesítővel elkevert 3 dl vízzel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és fél órán át lassú tűzön főzzük.
Végül a tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés főzőlével és néhány csepp citromlével. Az elkészített habarással besűrítjük az ételt.
Tálalás előtt a cérnákat eltávolítjuk, a töltelékekre 1-1 kanálnyi kapros tejfölt teszünk.
Megjegyzés
A receptet Ginda Lászlóné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.