Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött nyúl májjal recept
recept
Mester

Töltött nyúl májjal

90 perc
0 adag
Költséges
2011. 07. 13.

Elkészítés

Elkészítés: A nyulat besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsírban vagy olajban, majd hozzáadjuk a nyúl lekapart vagy darált máját, és fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a 3 db áztatott, kinyomott zsemlét, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott petrezselyemzöldet és a 2 db tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a nyúl hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy cérnával zárjuk.

A nyúl gerincét és combját szalonnaszeletekkkel és fokhagymaszeletekkel megtűzdeljük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Kb. 1,5 dl vizet és 1 dl fehérbort öntünk alá, lefedjük alufóliával, és kb. 200-220 fokos sütőben pároljuk.

Ha megpuhult, a fóliát levéve pirosra sütjük, meglocsolva a levével.

Petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.

Megjegyzés
A receptet Szlavek Jánosné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.