Elkészítés: A nyulat besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsírban vagy olajban, majd hozzáadjuk a nyúl lekapart vagy darált máját, és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a 3 db áztatott, kinyomott zsemlét, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott petrezselyemzöldet és a 2 db tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a nyúl hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy cérnával zárjuk.
A nyúl gerincét és combját szalonnaszeletekkkel és fokhagymaszeletekkel megtűzdeljük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Kb. 1,5 dl vizet és 1 dl fehérbort öntünk alá, lefedjük alufóliával, és kb. 200-220 fokos sütőben pároljuk.
Ha megpuhult, a fóliát levéve pirosra sütjük, meglocsolva a levével.
Petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.