Elkészítés: A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, durvára lereszeljük, majd kinyomkodjuk. A krumplireszeléket a tormával és az étkezési keményítővel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A húst először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül mindegyik szeletet megkenjük a krumplis masszával, jól rányomkodjuk, majd megfordítjuk a húst, és a másik oldalát is beborítjuk a krumplival.
Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a húst 2 részletben, közepes lángon, oldalanként 4-5 percig sütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk.
A körethez a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, húsát cikkekre vágjuk, a citromlével meglocsoljuk. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, és a pórét megpároljuk benne. Hozzáadjuk az almát meg a kakukkfüvet, összepároljuk. Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felöntjük a tejszínnel és 1 dl vízzel. 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. A hússal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.