A totus-meggyes pite tésztájához a lisztet, az eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és a lisztes keverékkel elmorzsoljuk. Ezután hozzáadunk 1 tojássárgáját, a krémes állagúra kevert totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor nem lesz omlós.) Ellapítjuk és folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a totut elkeverjük az eritrittel, a vaníliás cukorral, a búzadarával és a meggyel.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát két része osztjuk és mindkettőt tepsi méretűre nyújtuk. Az egyiket a tepsibe igazítjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát is.
Lekenjük 1 felvert tojással, több helyen megszurkáljuk a tésztát, és 180°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.