Elkészítés: Először törjuk fel a tojásokat és válasszuk el a sárgáját a fehérjétől. Fontos, hogy a 2 tojásnak csak az egyik sárgájára lesz szükség. Egy tálba beletesszük a tojássárgáját, a gyümölcscukrot, az édesítőt, és jól elkeverjük. Miután szép fényes lett a tojásos masszánk, akkor beletesszük a tejet, és ezzel is jól elkeverjük. A tej segítségével kapunk egy nagyon híg masszát, viszont nem lesz sokáig ilyen, mivel beletesszük a zabpehelylisztet és a sütőport. Amikor csomómentesre kikevertük, felverjük a tojásfehérjéket és lassú, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Veszünk egy kisebb sütőtálat és kiolajozzuk, majd megszórjuk zabkorpával. Beleöntjük a tésztát, és kb. 45 percig sütjük. A tészta tetejéte úgy készítjük el a túrós–cseresznyés krémet, hogy egy tálban összekeverjük először a túrót, a tejet és a dzsemet, és amikor már látjuk, hogy szép sima, hozzáadjuk az apróra vágott aszalt cseresznyét. Fontos, hogy akkor tegyük rá a krémet a tésztára, amikor kihűlt!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.