Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg, szitáljuk át 1 csipet sóval, nyomjunk a középébe mélyedést. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.
A málnaszószhoz olvasszuk fel a málnát a cukorral, majd kevergetve főzzük mártás sűrűségűre. Passzírozzuk át egy szitán, majd tegyük félre. Nyújtsuk a tésztát 20 x 40 cm-es téglalappá, és fektessük tepsibe. A krémtúró hozzávalóit keverjük simára botmixerrel. Vonjuk be a tésztalapot a krémtúróval, majd a málnás öntet felével. Kelesszük a süteményt további 20 percig, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
A vaníliás réteghez forraljuk fel a tejet a kétféle cukorral és az aromával. Néhány kanálnyit keverjünk simára a pudingporral. Közepes lángon főzzük sűrűre. Hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd forgassuk a vaníliás alapba. Kenjük át a süteményt a vaníliás krémmel, majd süssük további 20 percig. Vegyük ki, hagyjuk kissé kihűlni, majd a málnaszósszal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.