Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját, a 3 tojás sárgáját, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, majd kézi robotképpel 3 percig keverjük. Utána felverjük a tojásfehérjéket (kis sót rakunk bele!), és óvatosan a lisztes masszába keverjük. Kivajazott formába öntjük a tésztát, tetejét megszórjuk a málnával, majd 150 fokon légkeveréses sütőben (simában 175 fokon) kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, belerakjuk a citrom héját és levét, valamint a túrót is, majd simára keverjük. Az egyik tortalapra kenjük, megszórjuk a málnával, majd ráhelyezzük a másik lapot is. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.