Az élesztőt csipet cukorral és sóval 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A vajat 2 tojással, 4 evőkanál cukorral, 1 dl tejjel és fél citrom reszelt héjával kikavarjuk. Beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet, majd jól összedolgozzuk. 1/2-1 órát kelni hagyjuk meleg helyen.
A töltelékhez a túrót, a reszelt citromhéjat, 3 evőkanál cukrot, fél pohár tejfölt és a grízt kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük, majd a megkelt tésztát ceruza vastagságúra nyújtjuk. Felvágjuk kockákra (kb. 8x8 cm). Mindegyik közepébe teszünk 1 evőkanál tölteléket, majd batyura formázva összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejét megkenjük 1 tojás, 1 dl tejföl és 1 kanál cukor elegyével. Közepes lángnál pirosra sütjük.
Megjegyzés
Kb. 16-20 darab jön ki a hozzávalókból.
A receptet Csilien küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.