Elkészítés: A cukkini közepét kivájom. A paradicsom sapkáját levágom, belsejét kivájom, aprítom. A paprika sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A hagymákat, a petrezselymet, a zeller- és korianderleveleket, a chilipaprikát aprítom. A gomba törzsét eltávolítom. A krumplit félbevágom, a belsejét kivájom.
Egy keverőtálban a túrót, a tejfölt, a hagymákat, a paradicsomdarabkákat, a chilipaprikát, az aprított gombatörzset, a petrezselymet, a zellerlevelet, a koriandert, a krumpliszilánkokat és a fűszereket összekeverem.
A zöldségekre tekerek 1-1 baconszeletet, majd belehelyezem egy serpenyőbe, melybe kevés olívaolajat öntöttem, a zöldségeket is meglocsolom, sózom, borsozom.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm a zöldségeket. 25 perc után megtöltöm őket a töltelékkel, s további 10 percre visszateszem a sütőbe.
Tálaláskor a cukkinit, paprikát és gombát félbevágom, s a tányérra teszem, rakok mellé még 1-1 paradicsomot és krumplit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.