Elkészítés: A cukkini közepét kivájom. A paradicsom sapkáját levágom, belsejét kivájom, aprítom. A paprika sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A hagymákat, a petrezselymet, a zeller- és korianderleveleket, a chilipaprikát aprítom. A gomba törzsét eltávolítom. A krumplit félbevágom, a belsejét kivájom.
Egy keverőtálban a túrót, a tejfölt, a hagymákat, a paradicsomdarabkákat, a chilipaprikát, az aprított gombatörzset, a petrezselymet, a zellerlevelet, a koriandert, a krumpliszilánkokat és a fűszereket összekeverem.
A zöldségekre tekerek 1-1 baconszeletet, majd belehelyezem egy serpenyőbe, melybe kevés olívaolajat öntöttem, a zöldségeket is meglocsolom, sózom, borsozom.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm a zöldségeket. 25 perc után megtöltöm őket a töltelékkel, s további 10 percre visszateszem a sütőbe.
Tálaláskor a cukkinit, paprikát és gombát félbevágom, s a tányérra teszem, rakok mellé még 1-1 paradicsomot és krumplit.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.