Elkészítés: A piskótát félbevágjuk. A baracklekvárt 1-2 evőkanál vízzel felforrósítjuk, és megkenjük vele a lapokat.
A töltelékhez a zselatint a szokásos módon beáztatjuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a felhasított vaníliarúddal. A tojássárgákat habosra keverjük, apránként hozzászűrjük a tejet, és folyamatosan keverve gőz felett sűrűsödésig forrósítjuk (forralni nem szabad). Még melegen simára keverjük benne a zselatint, majd hideg vízbe állítva kihűtjük.
A kivit és a banánt meghámozzuk, apróra felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével (az eperből is tehetünk bele). A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a vaníliakrémbe.
Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, majd a lekváros oldalával felfelé beleteszünk 1 piskótalapot, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet, megszórjuk a gyümölcskeverékkel, és rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megkössön a krém.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Pár kanállal hagyunk, a maradékkal bekenjük a tetejét és az oldalát. A gyümölccsel szépen kirakjuk a tetejét, és a tortazseléből, szőlőléből és cukorból készített zselével ecsettel vékonyan bevonjuk a gyümölcsöket. A félretett tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.