Elkészítése: A húst megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, sóval és borssal alaposan bedörzsöljük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húst egy mély tepsibe fektetjük. Felforrósítjuk a vajat, és a húsra öntjük, mellétesszük a hagymát, aláöntünk 2 dl fehérbort, alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe, és kb. 60 percig sütjük.
Ekkor levesszük a fóliát, 4 paradicsomot és 2 ág rozmaringot teszünk a tepsibe a hús mellé, még 2 dl fehérborral meglocsoljuk, és további 30 percet sütjük.
Közben a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, serpenyőbe öntjük, és a hús sütőlevéből 4-5 evőkanálnyival összeforgatjuk.
A húst kivesszük a sütőből, tűzálló tálra emeljük, mellérakjuk a zöldbabot és a sült paradicsomokat. A pecsenyelét leszűrve kínálhatjuk mellé, akár burgonyát is készíthetünk még mellé
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.