Előkészítés: A húst megmossuk, sóval és borssal alaposan bedörzsöljük. A zöldségeket, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húst egy mély tepsibe fektetjük. Felforrósítunk 4 dkg vajat, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, és kb. 120 percig sütjük. A húslevest összekeverjük a borral, és gyakran meglocsoljuk vele sütés közben a húst. A húst kivesszük a sütőből, tűzálló tálra emeljük. Kikapcsoljuk a sütőt, és visszatesszük a húst, hogy melegen tartsuk. A zöldségeket a pecsenyelével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a tejföllel, és annyi vízzel, hogy kb. ž liter szószt kapjunk. Felforraljuk, és az étkezési keményítővel besűrítjük. Felforrósítunk 2 dkg vajat, és rászórjuk a zöldbabot. Ételízesítővel megszórjuk, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk, és elkeverjük a maradék vajjal. A vajat a meleg húsra tesszük, hagyjuk, hogy elolvadjon rajta. A hús köré öntjük a babot, a szósszal és esetleg sült burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 45 perc múlva
1 adag: 5024 kJ/1200 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.