Elkészítés: A tésztához a robotgép keverőfejével a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra verjük a tojást és a cukrot. Apránként hozzáadjuk a szerecsendiót, a szegfűszeget, a fahéjat és az aromákat. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott citromhéjat. A tésztát ujjnyi vastagon az ostyákra kenjük, vagy lapos kupacokban közvetlenül sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 2-3. fokozat.) A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt egy tortarácsra húzzuk.
A mázhoz a porcukrot és a vizet sűrű masszává keverjük. A még meleg mézeskalácsokat megkenjük vele. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp: Porcukormáz helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk a mézeskalácsot, 2 csomag ét vagy tej tortabevonóval. Tetszés szerint mandulával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.