Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojást, a túrót, a mákot, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 50x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, a széleken 1 cm-t üresen hagyunk. Hosszabbik szélénél feltekerjük, és kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk.
Egy 26 cm-es tortaformát papírral kibélelünk, a tekercseket vágási felületükkel felfelé a formába sorakoztatjuk, és még 15 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kalácsot kb. 20 percig sütjük, a tetejét megkenjük a lekvárral, és további kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.