Elkészítés: A szalonnát felcsíkozzuk, a vargányát felszeleteljük. Ha túl száraz a szalonna, 1 evőkanál olajat aláöntve kiolvasztjuk (az olaj elhagyható), az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, pároljuk, majd félretesszük.
A krumplit a reszelő aprólyukú felén lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, 2 evőkanállal a szalonnazsírból, majd annyi lisztet, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a tésztát (a zsír miatt óvatosan), lobogó sós vízbe szaggatjuk kiskanállal. Ha az első szétfő, még egy kis lisztet kell adni a krumplis masszához.
Miután feljönnek a galuskák a víz tetejére, 2 percig még főzzük, majd szűrőkanállal a gombás szalonnához szedjük, összeforgatjuk vele. Egy jénaiban szétterítjük, a juhtúrót rámorzsoljuk, tejföllel meglocsoljuk.
200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Fogyasztás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.