Elkészítés: A halakat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Vizet öntünk a fazékba, melyben el kívánjuk készíteni az ételt, s ebben a haldarabokat a citrommal, a kaporral, a petrezselyemmel és a babérlevéllel megfőzzük (kb. 0,5 óra). Amíg fő, a hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk.
Ha a halunk megfőtt, kivesszük a főzőléből, és a halcsontokat kiszedjük a húsból. Nem baj, ha a hal kissé összetörik. A főzőlevet leszűrjük, majd forrni tesszük, a halhúst a lébe helyezzük. Az üvegesre pirított hagymához édes pirospaprikát adunk, majd egy kevés forró főzőlével felengedve a főzőlébe keverjük. Adunk hozzá ízlés szerint Erős Pistát, borsot, babérlevelet, ételízesítőt és sót. Végül a leveshez adjuk a halászlékockát vagy -sűrítményt. Ha van ikránk, azt is beletesszük. A levest összeforraljuk, sűrítjük, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.