Elkészítés: Zsiradékon megfonnyasztom a felaprított hagymát, keveset kiveszek belőle, külön egy kislábasba.
Ráteszem az előző este ételízesítős vízbe áztatott kockára vágott őzcombot, és addig pörkölöm, míg elfő a saját leve. Csak azután rakom rá a pirospaprikát, majd fölengedem vízzel. Karikára vágott sárgarépát és fehérrépát teszek bele, majd hozzáadom a szeletelt gombát is. Fűszerezem sóval, szemes feketeborssal, kakukkfűvel, korianderrel, gyömbérrel, majoránnával, babérlevél, pár szem zúzott fokhagymával, csípős paprikával.
Amíg fő, addig a félretett fonnyasztott hagymával elkészítem a 15 dkg velőt, kevés pirospaprikával.
Ha a hús megpuhult, habarást készítek: 3 kanál lisztet a fél liter tejszínnel és 4 csapott evőkanál mustárral alaposan kikeverek, és a lángról félrehúzott raguhoz keverem. Visszateszem a lángra, 5 percig főzöm, majd hozzáadom az elkészített velőt.
Hófehér főtt rizzsel, hidegen öntött salátával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.