Elkészítés: A tészta hozzávalóit elkeverjük, ha túl kemény, a vajat kicsit felmelegítjük, hogy lágyabb masszát kapjunk. Egy tepsit kikenünk kevés vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral, beleigazítjuk a tésztát.
4 tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, beleadagoljuk a cukrot, tovább habosítjuk. Ezt a keményre készített tojáshabot rákenjük a tésztára. Előmelegített sütőben, 160 fok körül 50-60 percig sütjük.
Amíg a süti sül, magunkat is megkínálhatjuk némi rummal vagy más kedvünkre való itallal, de a krémről se feledkezzünk meg! Keverjük össze az egész tojást a tojások sárgájával, a csokoládéval, a cukorral és a rummal. Vízgőz felett állandóan kevergetve főzzük fel. Amikor elkészült, vegyük le a tűzről, és a vajjal keverjük habosra.
Mikor megsült a habos tésztánk, vegyük ki a sütőből, hagyjuk meghűlni, majd a tepsiből kiszedve (akár habos felére kifordítva) vágjuk keresztben ketté. A habos résszel lefelé lévő fél tortára kenjük rá a csoki habot, majd tésztás felével igazítsuk rá a másik másik fél tortát. A maradék csokikrémmel kenjük be oldalait.
Lehűtve, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.