Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
2. Egy nagy tálban öntsük össze a lisztet az 5 evőkanál cukorral, a sütőporral és a sóval. Tésztakészítő lapáttal dolgozzuk bele a vajat, hogy a keverék apró morzsákból álljon. Utána keverjük bele az áfonyát is.
3. Egy kis tálban habverővel dolgozzuk össze az 1 bögre tejszínt és a tojásokat. Ezután dolgozzuk a lisztes keverékbe, hogy tésztaformává álljon össze. Lisztezzük be a kezünket, majd szintén belisztezett gyúródeszkán osszuk két részre a tésztát. Mindkét darabot lapítgassuk 15 cm-es körré. Mindegyik kört vágjuk 6 darab ékformára, amelyeket helyezzünk sütőlapra. Ecsettel kenjük meg a marasék 1 evőkanál tejszínnel, majd szórjuk meg a maradék 1 evőkanál cukorral.
4. Toljuk a sütőbe 12 percre, vagy amíg aranybarnára pirul. Tálalhatjuk melegen, vagy süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni. 12 zsemle lesz belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.