Elkészítés: 1. A puha (szobahőmérsékletű) margarint a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
2. A masszát egy margarinnal kikent kuglóf formába töljük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 5 percig, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.
3. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 50 PERC
MENNYISÉG: 10 SZELET
ENERGIATARTALOM: 484 KCAL/SZELET
NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.