Elkészítés: A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés apró kockákra vágott bőrt kisütök, ezen
sárgára fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és visszatéve lepirítom rajta a kacsadarabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Megfűszerezem, sózom, belekeverem a zúzott fokhagymát, és a vörösbort aláöntve, fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom.
Ha levét idő előtt elfőné, apránként, kevés vízzel pótolom. Ügyelek arra, hogy csak kevés, sűrű leve maradjon.
Tarhonyával és savanyúsággal kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.