Elkészítés: Nem kell semmi nagy hókuszpókuszra számítani. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finom, apró darabokra felvágjuk. 1 kanál zsírt melegítünk, és ebben megdinszteljük a felvágott hagymát!
Mikor kész, a liszthez öntjük a zsírral együtt a dinsztelt hagymát, és hagyjuk kihűlni.
Langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, és a hagymás liszthez öntjük. Ruganyos tésztát gyúrunk. A liszt minőségétől függően a tökéletes állag elérésért még adhatunk hozzá lisztet vagy éppen vizet. A lényeg, hogy elváljon az edény falától.
Ezután a sajtot kisebb kockákra vágjuk, és óvatosan a tésztához keverjük.
Én úgy formáztam meg a kenyeret, hogy a tetején ne legyen sajt, nehogy megégjen, de a belsejében bőséges kis kráterekre leljen az éhes hasú falatozó.
Belerakjuk a tetszőleges formába (lehet szögletes, ovális, kerek), és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Majd forró sütőben kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. Én sütés közben kétszer-háromszor vízzel lespriccelem, hogy ropogós héja legyen a kenyérnek.
Amikor kisült, hagyom hűlni, és csak ezután veszem ki a formából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.