Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Whisky-s vaddisznóragu recept
recept
Rafinált

Whisky-s vaddisznóragu

120 perc
4 adag
Költséges
2019. 12. 22.

Elkészítés

  1. A vaddisznó pofákat megtisztítjuk, lehártyázzuk (a keletkező nyesedékeket megtartjuk alaplének), majd a durva szemű sóval 15 percre lesózzuk. A sót hideg vízzel lemossuk róla.
  2. Ezután a vaddisznó pofákat, egy serpenyőben előpirítjuk. A zöldségeket megtisztítás után feldaraboljuk és a kakukkfűvel, babérlevéllel, feketeborssal egy tepsibe tesszük. Egy kisebb edényben 5 dkg házi szalonnát megpirítunk, hozzáadjuk a paradicsom pürét és kb. 1 perc pirítás után felöntjük a vörösborral.
  3. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a vad alaplevet és a dohány kávé felét. Ezt a levet ráöntjük a tepsibe helyezett zöldség ágyra, majd zöldségek tetejére elhelyezzük a vaddisznó pofákat. Alufóliával szorosan lefedjük majd 160 fokos előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt omlósra pároljuk.
  4. A megmaradt levet átszűrjük és a borjú alaplével készre főzzük a mártásunkat. Az elkészült mártásnak egy lágy állagú, fényes, ízekben gazdag mártásnak kell lennie. Tálalás előtt a forró mártást, a whisky-vel és a dohány kávé másik felével aromatizáljuk. A házi szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben körbe pirítjuk.
  5. A mártás egy részében felmelegítjük és fényes bevonó felületet képzünk a már elkészült vaddisznó pofáknak. A mártás többi részét, az omlós hússal és a pirított szalonnával együtt egy mélytányérba tálaljuk.
  6. A dödölléhez a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, annyi vízzel felöntjük hogy éppen ellepje. Megsózzuk, majd készre főzzük. Miután megfőtt, a saját főző vizében pürésítjük, majd lassan beledolgozzuk a lisztet. A liszt aránya a burgonya és a keményítő tartalmától függ.
  7. A krumplis masszát egy fakanállal, határozott, gyors mozdulatokkal keverjük a tűz fölött. Addig keverjük, amíg sűrű, sima egynemű állagot nem kapunk. Ez egy viszonylag hosszan tartó, „fáradalmas” folyamat, de szükséges a tökéletes állag eléréséhez.
  8. Miután elkészült a massza, félretesszük pihentetni. A vöröshagymát finomra vágjuk és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A krumpli masszából nagyobb „galuskákat” formázzunk majd egy serpenyőben arany barna színűre pirítjuk. A tetejére halmozzuk a pirított vöröshagymát, megkenjük a tejföllel és így kerül majd a tányérra
  9. A savanyított szilvához a megmosott szilvákat, kimagozzuk majd felezve egy sterilizált befőttes üvegbe tesszük. A vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk az almaecetet. A kész savanyító levet a szilvára öntjük és így konzerváljuk. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk.
  10. A pirított kelbimbóhoz a megtisztított kelbimbókat sós vízben roppanósra főzzük, majd leitatjuk róla vizet. Félbe vágjuk és egy serpenyőben szalonnazsíron a vágott felületét arany barnára pirítjuk.

VADDISZNÓCOMB RÓMAI TÁLBAN>>>

ZÖLDSÉGES VADDISZNÓKARAJ (PICHNER ERDÉSZ MÓDRA)>>>

VADDISZNÓPÖRKÖLT GNOCCHIVAL>>>

Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.