A vaddisznó pofákat megtisztítjuk, lehártyázzuk (a keletkező nyesedékeket megtartjuk alaplének), majd a durva szemű sóval 15 percre lesózzuk. A sót hideg vízzel lemossuk róla.
Ezután a vaddisznó pofákat, egy serpenyőben előpirítjuk. A zöldségeket megtisztítás után feldaraboljuk és a kakukkfűvel, babérlevéllel, feketeborssal egy tepsibe tesszük. Egy kisebb edényben 5 dkg házi szalonnát megpirítunk, hozzáadjuk a paradicsom pürét és kb. 1 perc pirítás után felöntjük a vörösborral.
Felforraljuk, majd hozzáadjuk a vad alaplevet és a dohány kávé felét. Ezt a levet ráöntjük a tepsibe helyezett zöldség ágyra, majd zöldségek tetejére elhelyezzük a vaddisznó pofákat. Alufóliával szorosan lefedjük majd 160 fokos előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt omlósra pároljuk.
A megmaradt levet átszűrjük és a borjú alaplével készre főzzük a mártásunkat. Az elkészült mártásnak egy lágy állagú, fényes, ízekben gazdag mártásnak kell lennie. Tálalás előtt a forró mártást, a whisky-vel és a dohány kávé másik felével aromatizáljuk. A házi szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben körbe pirítjuk.
A mártás egy részében felmelegítjük és fényes bevonó felületet képzünk a már elkészült vaddisznó pofáknak. A mártás többi részét, az omlós hússal és a pirított szalonnával együtt egy mélytányérba tálaljuk.
A dödölléhez a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, annyi vízzel felöntjük hogy éppen ellepje. Megsózzuk, majd készre főzzük. Miután megfőtt, a saját főző vizében pürésítjük, majd lassan beledolgozzuk a lisztet. A liszt aránya a burgonya és a keményítő tartalmától függ.
A krumplis masszát egy fakanállal, határozott, gyors mozdulatokkal keverjük a tűz fölött. Addig keverjük, amíg sűrű, sima egynemű állagot nem kapunk. Ez egy viszonylag hosszan tartó, „fáradalmas” folyamat, de szükséges a tökéletes állag eléréséhez.
Miután elkészült a massza, félretesszük pihentetni. A vöröshagymát finomra vágjuk és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A krumpli masszából nagyobb „galuskákat” formázzunk majd egy serpenyőben arany barna színűre pirítjuk. A tetejére halmozzuk a pirított vöröshagymát, megkenjük a tejföllel és így kerül majd a tányérra
A savanyított szilvához a megmosott szilvákat, kimagozzuk majd felezve egy sterilizált befőttes üvegbe tesszük. A vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk az almaecetet. A kész savanyító levet a szilvára öntjük és így konzerváljuk. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk.
A pirított kelbimbóhoz a megtisztított kelbimbókat sós vízben roppanósra főzzük, majd leitatjuk róla vizet. Félbe vágjuk és egy serpenyőben szalonnazsíron a vágott felületét arany barnára pirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.