Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Whisky-s vaddisznóragu recept
recept
Rafinált

Whisky-s vaddisznóragu

120 perc
4 adag
Költséges
2019. 12. 22.

Elkészítés

  1. A vaddisznó pofákat megtisztítjuk, lehártyázzuk (a keletkező nyesedékeket megtartjuk alaplének), majd a durva szemű sóval 15 percre lesózzuk. A sót hideg vízzel lemossuk róla.
  2. Ezután a vaddisznó pofákat, egy serpenyőben előpirítjuk. A zöldségeket megtisztítás után feldaraboljuk és a kakukkfűvel, babérlevéllel, feketeborssal egy tepsibe tesszük. Egy kisebb edényben 5 dkg házi szalonnát megpirítunk, hozzáadjuk a paradicsom pürét és kb. 1 perc pirítás után felöntjük a vörösborral.
  3. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a vad alaplevet és a dohány kávé felét. Ezt a levet ráöntjük a tepsibe helyezett zöldség ágyra, majd zöldségek tetejére elhelyezzük a vaddisznó pofákat. Alufóliával szorosan lefedjük majd 160 fokos előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt omlósra pároljuk.
  4. A megmaradt levet átszűrjük és a borjú alaplével készre főzzük a mártásunkat. Az elkészült mártásnak egy lágy állagú, fényes, ízekben gazdag mártásnak kell lennie. Tálalás előtt a forró mártást, a whisky-vel és a dohány kávé másik felével aromatizáljuk. A házi szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben körbe pirítjuk.
  5. A mártás egy részében felmelegítjük és fényes bevonó felületet képzünk a már elkészült vaddisznó pofáknak. A mártás többi részét, az omlós hússal és a pirított szalonnával együtt egy mélytányérba tálaljuk.
  6. A dödölléhez a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, annyi vízzel felöntjük hogy éppen ellepje. Megsózzuk, majd készre főzzük. Miután megfőtt, a saját főző vizében pürésítjük, majd lassan beledolgozzuk a lisztet. A liszt aránya a burgonya és a keményítő tartalmától függ.
  7. A krumplis masszát egy fakanállal, határozott, gyors mozdulatokkal keverjük a tűz fölött. Addig keverjük, amíg sűrű, sima egynemű állagot nem kapunk. Ez egy viszonylag hosszan tartó, „fáradalmas” folyamat, de szükséges a tökéletes állag eléréséhez.
  8. Miután elkészült a massza, félretesszük pihentetni. A vöröshagymát finomra vágjuk és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A krumpli masszából nagyobb „galuskákat” formázzunk majd egy serpenyőben arany barna színűre pirítjuk. A tetejére halmozzuk a pirított vöröshagymát, megkenjük a tejföllel és így kerül majd a tányérra
  9. A savanyított szilvához a megmosott szilvákat, kimagozzuk majd felezve egy sterilizált befőttes üvegbe tesszük. A vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk az almaecetet. A kész savanyító levet a szilvára öntjük és így konzerváljuk. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk.
  10. A pirított kelbimbóhoz a megtisztított kelbimbókat sós vízben roppanósra főzzük, majd leitatjuk róla vizet. Félbe vágjuk és egy serpenyőben szalonnazsíron a vágott felületét arany barnára pirítjuk.

VADDISZNÓCOMB RÓMAI TÁLBAN>>>

ZÖLDSÉGES VADDISZNÓKARAJ (PICHNER ERDÉSZ MÓDRA)>>>

VADDISZNÓPÖRKÖLT GNOCCHIVAL>>>

Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem.

Recept értékelése

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.