A meghámozott zellert alaposan megmossuk. A citromlét forrásban lévő sós vízbe öntjük, beletesszük a zellert, takaréklángon félpuhára főzzük, majd a lében kihűlni hagyjuk. A kihűlt zeller belsejét kanállal kivájjuk (kb. 1-1,5 cm-es fala maradjon), a kikapart részt apróra vágjuk. A finomra vágott hagymát felhevített olajban világossárgára pirítjuk. Közben a tejbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlét apró darabokra tépdessük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, az oregánót, az összezúzott fokhagymát, a darált húst, a tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a magját eltávolítjuk. A jól lecsöpögtetett zeller üregébe töltjük a húsos masszát, a tetejére tesszük a paradicsomkockákat, kevés reszelt sajttal hintjük meg és előmelegített sütőben (gyakran locsolgatva a húslevessel) fél óráig sütjük.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.