Előkészítés: A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a káposztareszelővel.
Elkészítés: A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a petrezselymet és jól összekeverjük, ha száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem túl forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A salátákat összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval, borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, és tányérra tesszük. Mellétesszük a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 432 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.