Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a zöldbabot, felöntjük a zöldségalaplével, majd közepes lángon forrásig fedő alatt főzzük, forrás után alacsonyabb lángon, fedő nélkül, amíg a burgonya és a zöldbab is puha, de még nem főtt szét.
Selymesen krémesre turmixoljuk a levest, sózzuk, borsozzuk.
A csirkefalatokhoz a csirkemellet megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
Egy edénybe a kukoricakeményítőt teszünk, amit alaposan elkeverünk sóval, borssal; egy másik edénybe a kukoricapelyhet öntjük, amit tenyerünkkel kicsit összemorzsolunk; egy harmadikba pedig a felvert tojást.
A csirkefalatokat először az ízesített keményítőbe forgatjuk úgy, hogy azokat alaposan bevonja a keményítő, majd a tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
A „bebundázott” csirkefalatokat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcáratesszük, majdlefújjuk őket egy kevés olajjal, és a 180 fokra előmelegített, forró sütőben készre sütjük őket,10-12 perc alatt. Az aranybarnára és ropogósra sült csirkefalatokat a krémes leves betétjeként kínáljuk.
Megjegyzés
Fogyasztás előtt teljesen ki is hűthetjük, meleg nyári napokon nagyon kellemes jéghidegen fogyasztani.
Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.