Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A fokhagymát szintén meghámozzuk, szétnyomjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a mélyhűtött zöldbabot, majoránnával, bazsalikommal, sóval, a fokhagymával ízesítjük, és fedő alatt, mindig egy kevés vizet aláöntve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a kefirt, és összeforraljuk. Bő vizet forralunk a galuskafőzéshez. Közben a galuskához a lisztet, a zabkorpát és a tojást, szükség szerinti mennyiségű vízzel nem túl híg tésztává keverjük, sóval ízesítjük. A forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a zöldbabpörkölttel tálaljuk.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.