Elkészítés: 1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.
7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.