Elkészítés: A kockára vágott bacont (lehet füstölt szalonna is) kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és karikákra szelt pórét 2 percig élénk tűzön pirítjuk rajta. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott krumplit, 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk.
Amíg felforr, a paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk,(vagy felaprózott paradicsomkonzervet használunk). Belekeverjük a már forró levesbe a paradicsompürével együtt, és 10-12 percig szelíd forralással főzzük. Utána hozzáadjuk a ketchupot (piros aranyat), a leöblített, lecspegtetett babot, további 2-3 percig forraljuk, ízlés szerint édesítjük, utánasózzuk.
Néhány félretett póréhagymakarikával, esetleg tejföllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.