Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk. Kevés
zsiradékon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, és a zöldségféleségeket hozzáadva puhára pároljuk. Közben a szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát és gombatönköket együtt pirítjuk. Amikor a rizs is megpárolódott, hozzáadjuk a gombás-szalonnás keveréket, és nyers tojással mindezt összeállítjuk.
Egy hőálló tálat kikenünk, a gombafejeket egymás mellé rakjuk, megcsepegtetjük citromlével, majd a zöldséges rizzsel megtöltjük, megpúpozzuk. Mindegyik töltött gombára teszünk 1 teáskanál tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Kevés fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva 15-20 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve a sajtot rápirítjuk.
Önálló ételként leveles salátával, vagy köretként is tálalhatjuk pl. roston sült, natúr rántott hús mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.