A zöldségeket megtisztítom. A sárgarépát, a tököt és a zöldpaprikát felcsíkozom. A zsemlét apró kockákra vágom, és a tejjel leöntöm, majd jól átforgatom. Nagy őzgerincformát olajjal kikenek, zsemlemorzsával beszórok.
A tojást mély keverőtálba ütöm. Hozzáadom az összemorzsolt tejes zsemlét meg a darált húst, és rászórom a fűszereket. Beleteszem a zúzott fokhagymát, és az egészet addig gyúrom, míg formázható massza nem lesz.
A hús felét belenyomkodom a formába, majd sorban, egy csíkban elrendezem rajta a darabolt zöldségeket, a petrezselyemzöldet meg a zöldborsót. Kissé bele is nyomkodom, majd a megmaradt húsmasszát ráterítem. Tenyeremmel összetömörítem, hogy levegő ne maradjon benne, ezután alufóliával befedem.
Előmelegített, forró sütőbe tolom, és 50 percig közepes lángon sütöm.
Végül a fóliát leveszem, és egy kissé megpirítom a tetejét. Még forrón kiborítom a formából. Ha lehűlt, éles késsel felszeletelem. Bármilyen köret illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.