Elkészítés: A vinétákat egy nagy tepsibe tesszük, a sütőbe tolva erős lángon sütjük. A hagymát, a gogosárt és a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd botmixerrel krémmé turmixoljuk egyszerre az egészet.
Amikor a vinéta megsült, megtisztítjuk, és azt is a botmixerrel krémmé turmixoljuk, és a hagymás péphez adjuk. Amikor minden egy nagy lábosban van, még egyszer összeturmixoljuk.
Beletesszük a 1/4 l olajat, a gyömbért, a szójaszószt, a sót, a borsot, a cukrot és a paradicsompürét. Erős lángon, állandó kavarás mellett 40 percig főzzük.
Steril befőttes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban párnák között hagyjuk kihűlni. Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.