Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet, a répát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A gombát megdörzsöljük, felszeleteljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, közepes lángon megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rászórjuk a petrezselymet és a répát, 4-5 percig pároljuk, és a gombát is hozzáadjuk. Másfél liter vizet ráöntünk, beledobjuk a leveskockát, a cukorral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, és a levest besűrítjük vele. Egy-két percig forraljuk, végül a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A sonkagaluskához a hagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tejet a tojássárgájával elkeverjük, a sonkát és a lisztet beledolgozzuk. A hagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk. A masszából kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és 4-5 percig gyöngyözve főzzük. A levest azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag : 374 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.