Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet, a répát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A gombát megdörzsöljük, felszeleteljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, közepes lángon megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rászórjuk a petrezselymet és a répát, 4-5 percig pároljuk, és a gombát is hozzáadjuk. Másfél liter vizet ráöntünk, beledobjuk a leveskockát, a cukorral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, és a levest besűrítjük vele. Egy-két percig forraljuk, végül a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A sonkagaluskához a hagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tejet a tojássárgájával elkeverjük, a sonkát és a lisztet beledolgozzuk. A hagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk. A masszából kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és 4-5 percig gyöngyözve főzzük. A levest azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag : 374 kcal
2024.12.19.
2024.12.18.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.