Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Zsályás pulykanyársak recept
recept
Mester

Zsályás pulykanyársak

60 perc
4 adag
Költséges
4
2001. 11. 12.

Elkészítés

Előkészítés: A pulykahúst leöblítjük, szárazra törölgetjük, vékonyan felszeleteljük A szeleteket nagyobb vágódeszkára fektetjük, letakarjuk folpackkal, hogy a rostok ne roncsolódjanak, és szelíden kiverjük, sóval, borssal meghintjük. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a fokhagymát áttörjük, a hagymát finomra vágjuk. A zsályaleveleket leöblítjük. A szárzellert megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A babot hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomot kiemeljük a levéből, és vékony gerezdekre, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Elkészítés: A hússzeleteket megkenjük a fokhagymával, ha túl nagyok, kb. 3-4 cm széles, összesen 12 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 zsályalevelet, arra 1 szalonnaszeletet, majd 1 húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük vagy vékony zsineggel átkötjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, hirtelen megpirítjuk benne a roládokat, aláöntjük a bort, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc). Közben az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk levével együtt a paradicsomot, majd a zellert, és bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, félig lefedve 20 percig főzzük. Beletesszük a babot, 2-3 percig forraljuk, majd a húshoz adjuk, és az egészet összeforrósítjuk.

Recept értékelése

4 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.