Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (két tenyerünk közt dörzsölgetve a legkönnyebb). A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk és kiskanállal addig kevergetjük, amíg föl nem oldódik benne.
2. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, és a tojások sárgájával, fél mokkáskanál szódabikarbónával meg a sóval tésztává gyúrjuk. Letakarva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett gyúródeszkán nagy tepsi nagyságú lappá nyújtjuk.
4. Az egyiket margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk. Erre kerül a második tésztalap, amivel úgy a legkönnyebb bánni, ha a nyújtás után a sodrófára feltekerjük. A maradék diókrémet rákenjük, majd a harmadik tésztával befedjük.
5. A tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és 45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél valamivel kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160) kb. 50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihülni.
6. A csokoládét felolvasztjuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, de mielőtt újra megszilárdulna, a tésztára öntjük és elsimítjuk. Megvárjuk amíg megdermed, majd kb. 5x2 centis szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.