Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Babérlevél

Receptek babérlevél hozzávalóval

Leírás

A babérfa levelét szárítva fűszerként használhatjuk: sok húst, köretet, többek között főzelékeket, és leveseket ízesít meg. A babérlevelet már felmenőink is használták a népi gyógyászatban, ugyanis a levelek rengetek vitamint - A-vitamint, C-vitamint, B6-vitamint, kalciumot, mangánt, és vasat is-  tartalmaznak. Továbbá a görög mitológiában is nagy szerepe van a babérlevélnek. Nevesítve Apollóhoz kötik ennek a különleges fűszerünknek az eredetét, továbbá a római császárok is babérkoszorút használtak, hatalmuk, különleges létük kifejezésének jeléül. A babérlevélnek több típusa is van, amik a származási helyükben különböznek. Szárítva, egészben, vagy őrölt formában is felhasználhatóak. 

Mikor vedd?

Babérlevelet bármikor, bármelyik boltban beszerezhetsz.

Hogyan tárold?

Tárold a babérlevelet hűvös, száraz helyen, a csomagolásában, vagy jól zárható fűszertartó dobozban.
Tápérték(100 g)
313 kcal Energia
8.4 g Zsír
48.7 g Szénhidrát
7.6 g Fehérje
Babérlevél receptek (1795 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.