Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Bazsalikom

Receptek bazsalikom hozzávalóval

Leírás

Ha Olaszországban járunk, akkor nehezen tudunk úgy hazajönni, hogy ne kóstolnánk valamilyen ételt, amiben bazsalikom van. Receptgyűjteményünkben is sok finom olasz bazsalikomos receptet mutatunk be. Azonban az sokan nem tudják a bazsalikomról, hogy eredetileg egy indiai fűszer, ami a Földközi-tengeren át került be a mediterrán országok konyhájába, majd innen hozzánk is. A fűszernövénynek nemcsak aromája, hanem illata is mennyei, továbbá számos gyógyhatással rendelkezik, ami miatt előszeretettel használják nemcsak a konyhában, hanem a népi gyógyászatban is. Tápérték adataink között a friss, nem feldolgozott bazsalikom tápértékét tüntettük fel. A szárított bazsalikom tápértéke ettől jelentősen eltér, amit érdemes annak csomagolásán ellenőrizni.

Mikor vedd?

A bazsalikom fő szezonja a nyári hónapokban van, szárított, fűszer formában egész évben kapható.

Hogyan tárold?

Sokan cserepes bazsalikomot vásárolnak, ezt napos, szélvédett helyen érdemes tárolni. A frissen szedett bazsalikomleveleket pár napig hűtőben lehet tárolni. A szárított fűszert jól zárható fűszertartóban, száraz, hűvös helyen tartsd!
Tápérték(100 g)
23 kcal Energia
0.6 g Zsír
1 g Szénhidrát
3.1 g Fehérje
Bazsalikom receptek (1661 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.