A karfiolpizza alapjához a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk.
Egy tálba öntjük, megsózzuk, és 6-7 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. (Ha nincs mikrónk, egy lábasban, 2-3 evőkanál vízzel, 2-3 percig pároljuk.) A morzsát tiszta konyharuhába kanalazzuk, és majd kifacsarjuk belőle a nedvességet.
Az így kapott pépet összedolgozzuk a tojásokkal, a reszelt sajttal, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az elkészült karfiol pizzatésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, elrendezzük rajta a felkarikázott mozzarellát, és visszatoljuk a sütőbe 5-7 percre, amíg a sajt ráolvad. Végül friss bazsalikolevelekkel tálaljuk.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a karfiolpizza:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.