Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A friss tészta íze össze sem hasonlítható a boltokban kapható száraz verzióéval. Természetes festőanyagokkal pedig csodás árnyalatokat adhatsz neki! Sokkal gyorsabb és könnyebb elővenni egy tésztacsomagot annál, mint frissen gyúrt tészta készítésébe fogni. De olykor, ha időd engedi, érdemes kísérletezned a színekkel és az ízekkel.
Így készítsd el!

Kb. 10 dkg finomliszt, 1 db szobahőmérsékletű tojás és 1 csipet só: ezeket az arányokat
tartva állítsd össze a tésztát, hiszen a mennyiséget természetesen növelheted. A lisztet keverd el a sóval, készíts mélyedést a közepébe, amibe öntsd bele az előzőleg villával felvert
tojás(oka)t. Először apró mozdulatokkal dolgozd össze a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd
össze. A jó állagú tészta kissé nedves, de nem ragacsos! Dolgozd simára, de fontos, hogy ne
gyúrd túl sokáig! Kb. 30 perc pihentetés után a tetejét hintsd meg egy kevés liszttel, nyújtsd
egyenletesen vékonyra, és ízlés szerint darabold, csíkozd fel, vagy készíts belőle nudlit.

Színezd újra!

Hogy lesz zöld?

Spenót vagy friss zöldfűszerek (bazsalikom, koriander, petrezselyem)
hozzáadásával. Ezeket késes aprítóban törd krémesre, és keverd a tojáshoz, mielőtt
hozzáadnád azt a liszthez.

Itt a piros!

Jobban mondva a halvány rózsaszíntől a pinkig válogathatsz az árnyalatok között, ha céklalét vagy főtt céklapürét adsz a tojáshoz. A narancsosabb színhez használj
paradicsompürét.

Vonzó citromsárga

Persze minél szebb színű a tojás, annál sárgább lesz a tészta, de ha rásegítenél egy kicsit, akkor keverj hozzá egy kevés kurkumát.

+ Jótanács!

Ha nedves hozzávalót használsz a színezéshez, akkor egy kicsivel több lisztre lesz szükség!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.