Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A friss tészta íze össze sem hasonlítható a boltokban kapható száraz verzióéval. Természetes festőanyagokkal pedig csodás árnyalatokat adhatsz neki! Sokkal gyorsabb és könnyebb elővenni egy tésztacsomagot annál, mint frissen gyúrt tészta készítésébe fogni. De olykor, ha időd engedi, érdemes kísérletezned a színekkel és az ízekkel.
Így készítsd el!

Kb. 10 dkg finomliszt, 1 db szobahőmérsékletű tojás és 1 csipet só: ezeket az arányokat
tartva állítsd össze a tésztát, hiszen a mennyiséget természetesen növelheted. A lisztet keverd el a sóval, készíts mélyedést a közepébe, amibe öntsd bele az előzőleg villával felvert
tojás(oka)t. Először apró mozdulatokkal dolgozd össze a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd
össze. A jó állagú tészta kissé nedves, de nem ragacsos! Dolgozd simára, de fontos, hogy ne
gyúrd túl sokáig! Kb. 30 perc pihentetés után a tetejét hintsd meg egy kevés liszttel, nyújtsd
egyenletesen vékonyra, és ízlés szerint darabold, csíkozd fel, vagy készíts belőle nudlit.

Színezd újra!

Hogy lesz zöld?

Spenót vagy friss zöldfűszerek (bazsalikom, koriander, petrezselyem)
hozzáadásával. Ezeket késes aprítóban törd krémesre, és keverd a tojáshoz, mielőtt
hozzáadnád azt a liszthez.

Itt a piros!

Jobban mondva a halvány rózsaszíntől a pinkig válogathatsz az árnyalatok között, ha céklalét vagy főtt céklapürét adsz a tojáshoz. A narancsosabb színhez használj
paradicsompürét.

Vonzó citromsárga

Persze minél szebb színű a tojás, annál sárgább lesz a tészta, de ha rásegítenél egy kicsit, akkor keverj hozzá egy kevés kurkumát.

+ Jótanács!

Ha nedves hozzávalót használsz a színezéshez, akkor egy kicsivel több lisztre lesz szükség!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.