Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A korai húsvéttal az a legnagyobb probléma, hogy primőrök hiányában nehéz igazán gazdaggá tenni a húsvéti asztalt. Ebben nyújt nagy segítséget a sajttál, amely izgalmas színfolttal bővíti a húsvéti kínálatot.

Sajtválogatás alap

Nem feltétlen kell a világ legdrágább és legkülönlegesebb sajtjai összeválogatni ahhoz, hogy egy mutatós szortimentet készítsünk. A legfontosabb kiindulási alap, hogy tudjuk, melyik családtagunk, vendégünk milyen sajtot szeret, s abból legalább egy fajtát a tálra helyezzünk. Egy alap sajttál esetében jó választás lehet egy jobbféle, már kissé érett camembert, egy darabka édes gorgonzola, a félkemény sajtok közül jöhet a tilsiti vagy ementáli, esetleg egy már érettebb holland gouda. A kemény sajtoknál biztosra mehetünk a parmezánnal.

Gazdag sajtválogatás

Ha már jóban vagyunk a sajtokkal és valami izgalmasat szeretnénk az asztalra tenni, akkor a sajttálat nagy klasszikusokkal és néhány különlegességgel kiegészítve készítsük el. Egyre könnyebben beszerezhető a Campagna-i friss bivalymozzarella vagy burratta, amivel indulhat is a sor. A friss sajtoknál helye van még a lágy, illatos kecskesajtoknak is, amit nem csak a nagy boltokban, hanem számos magyar termelőtől is könnyen be tudunk szerezni. Ahol sokan szeretik a lágy sajtokat, ott nem csak egyféle camembert vagy brie-t érdemes beemelni a válogatásba, hanem például egy rúzsos, azaz vöröspenészes sajtot és egy mosott kérgűt, mint a francia époisses. A félkemény sajtok közül pedig jó választás lehet a francia comté vagy a gruyère, amire méltán büszkék a svájciak.

Mit kínáljunk még a sajttál mellé?

A sajttálhoz kínálhatunk egy kevés sós krékert, frissen sült grissinit, bruchettát, friss diót, paradiót, aszalt sárgabarackot, nagyszerű aranymazsolát vagy aszalt szilvát, de friss alma, körte, füge, szőlő és zellerszár is nyugodtan kerülhet a tálra, nem csak díszítés gyanánt. Ezen kívül különféle gyümölcs- és zöldséglekvárokat is adhatunk, például szilvalekvárt, kápiakrémet vagy épp lila hagymából készített édeskés lekvárt.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.