Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A korai húsvéttal az a legnagyobb probléma, hogy primőrök hiányában nehéz igazán gazdaggá tenni a húsvéti asztalt. Ebben nyújt nagy segítséget a sajttál, amely izgalmas színfolttal bővíti a húsvéti kínálatot.

Sajtválogatás alap

Nem feltétlen kell a világ legdrágább és legkülönlegesebb sajtjai összeválogatni ahhoz, hogy egy mutatós szortimentet készítsünk. A legfontosabb kiindulási alap, hogy tudjuk, melyik családtagunk, vendégünk milyen sajtot szeret, s abból legalább egy fajtát a tálra helyezzünk. Egy alap sajttál esetében jó választás lehet egy jobbféle, már kissé érett camembert, egy darabka édes gorgonzola, a félkemény sajtok közül jöhet a tilsiti vagy ementáli, esetleg egy már érettebb holland gouda. A kemény sajtoknál biztosra mehetünk a parmezánnal.

Gazdag sajtválogatás

Ha már jóban vagyunk a sajtokkal és valami izgalmasat szeretnénk az asztalra tenni, akkor a sajttálat nagy klasszikusokkal és néhány különlegességgel kiegészítve készítsük el. Egyre könnyebben beszerezhető a Campagna-i friss bivalymozzarella vagy burratta, amivel indulhat is a sor. A friss sajtoknál helye van még a lágy, illatos kecskesajtoknak is, amit nem csak a nagy boltokban, hanem számos magyar termelőtől is könnyen be tudunk szerezni. Ahol sokan szeretik a lágy sajtokat, ott nem csak egyféle camembert vagy brie-t érdemes beemelni a válogatásba, hanem például egy rúzsos, azaz vöröspenészes sajtot és egy mosott kérgűt, mint a francia époisses. A félkemény sajtok közül pedig jó választás lehet a francia comté vagy a gruyère, amire méltán büszkék a svájciak.

Mit kínáljunk még a sajttál mellé?

A sajttálhoz kínálhatunk egy kevés sós krékert, frissen sült grissinit, bruchettát, friss diót, paradiót, aszalt sárgabarackot, nagyszerű aranymazsolát vagy aszalt szilvát, de friss alma, körte, füge, szőlő és zellerszár is nyugodtan kerülhet a tálra, nem csak díszítés gyanánt. Ezen kívül különféle gyümölcs- és zöldséglekvárokat is adhatunk, például szilvalekvárt, kápiakrémet vagy épp lila hagymából készített édeskés lekvárt.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.