Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A korai húsvéttal az a legnagyobb probléma, hogy primőrök hiányában nehéz igazán gazdaggá tenni a húsvéti asztalt. Ebben nyújt nagy segítséget a sajttál, amely izgalmas színfolttal bővíti a húsvéti kínálatot.
Sajtválogatás alap

Nem feltétlen kell a világ legdrágább és legkülönlegesebb sajtjai összeválogatni ahhoz, hogy egy mutatós szortimentet készítsünk. A legfontosabb kiindulási alap, hogy tudjuk, melyik családtagunk, vendégünk milyen sajtot szeret, s abból legalább egy fajtát a tálra helyezzünk. Egy alap sajttál esetében jó választás lehet egy jobbféle, már kissé érett camembert, egy darabka édes gorgonzola, a félkemény sajtok közül jöhet a tilsiti vagy ementáli, esetleg egy már érettebb holland gouda. A kemény sajtoknál biztosra mehetünk a parmezánnal.

Gazdag sajtválogatás

Ha már jóban vagyunk a sajtokkal és valami izgalmasat szeretnénk az asztalra tenni, akkor a sajttálat nagy klasszikusokkal és néhány különlegességgel kiegészítve készítsük el. Egyre könnyebben beszerezhető a Campagna-i friss bivalymozzarella vagy burratta, amivel indulhat is a sor. A friss sajtoknál helye van még a lágy, illatos kecskesajtoknak is, amit nem csak a nagy boltokban, hanem számos magyar termelőtől is könnyen be tudunk szerezni. Ahol sokan szeretik a lágy sajtokat, ott nem csak egyféle camembert vagy brie-t érdemes beemelni a válogatásba, hanem például egy rúzsos, azaz vöröspenészes sajtot és egy mosott kérgűt, mint a francia époisses. A félkemény sajtok közül pedig jó választás lehet a francia comté vagy a gruyère, amire méltán büszkék a svájciak.

MINDENT A BOROKRÓL >>>
Mit kínáljunk még a sajttál mellé?

A sajttálhoz kínálhatunk egy kevés sós krékert, frissen sült grissinit, bruchettát, friss diót, paradiót, aszalt sárgabarackot, nagyszerű aranymazsolát vagy aszalt szilvát, de friss alma, körte, füge, szőlő és zellerszár is nyugodtan kerülhet a tálra, nem csak díszítés gyanánt. Ezen kívül különféle gyümölcs- és zöldséglekvárokat is adhatunk, például szilvalekvárt, kápiakrémet vagy épp lila hagymából készített édeskés lekvárt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.