Nem kevesebb mint 9-féle zöldséget tartalmaz ez a krémes-szószos tészta, ami így garantáltan fedezi a napi rost- és vitaminbevitelünket. Mutatjuk a receptet és az elkészítését videón!
Pofonegyszerű és pillanatok alatt elkészül, tökéletes ebéd vagy vacsora lehet ez a krémes zöldségszószos tészta. Igazi mediterrán vitaminbomba, és mivel húsmentes, a böjt ideje alatt is fogyasztható.
A zöldségeket megtiszítjuk, a gombát, a cukkinit, a lila hagymát és a kétféle paprikát feldaraboljuk, a fokhagymát egészben hagyjuk, de a tetejét levágjuk.
Mindent egy sütőtálba szórunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint ízesítjük zöldfűszerekkel. A 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zöldségeket, és 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Azután mindent egy turmixgépbe teszünk, hozzáadjuk a fehérbabot, a salátát és a paradicsomszószt, felöntjük a tejszínnel, és krémesre turmixoljuk.
A zöldségszószt egy nagy serpenyőbe öntjük, és a kifőzött tésztát hozzákeverjük. A tésztafőzéskor őrizzünk meg kb. 1 dl főzővizet, és ezt is adjuk a szószhoz, majd keverjük össze az egészet. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.