A megmosott és szárazra törölt csirkecombot megsózzuk, majd a fejtetőre fordítva tepsibe sorakoztatjuk. Aláöntünk 1/2 dl rozét, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük 5 dl vízzel. Megszórjuk ételízesítővel, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon kb. 5-6 percig főzzük. Levesszük a tűzről, átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk készre párolódni. Közben 1-2 alkalommal megkeverjük és megkóstoljuk, ha nem elég puha, hozzáadunk kb. 1 dl forró vizet, és lefedjük további 5 percre.
A szószhoz a mézzel és a keményítővel kikeverjük a maradék a rozét, kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, és gyömbérrel fűszerezzük. A forró szószt a hideg almabefőttre és a húsra öntjük.
A csirkecombokat a rizzsel és az almával tálaljuk.
Megjegyzés
Családunkban nagy hagyomány volt kompóttal enni a rizst vagy a burgonyát. A bőrös, zsíros csirkecombokat általában sült csirkének készítem el, mert így szépen kisül a zsírja, miközben belül finom omlósra sül. Túlsütni, kiszárítani nem szabad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.