Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Desszert

Dobj el mindent: így készül a fahéjastekercs-palacsinta, az új slágerdesszert!!

A fahéjas csiga és a palacsinta között nehéz választani. Sokszor csak azért döntünk az utóbbi mellett, mert a tekercs elkészítése időigényesebb. Jó hír az édes ízek szerelmeseinek, hogy ezentúl egyszerre élvezhető a két finomság, hiszen leleményes önjelölt cukrászmesterek elkészítették a fahéjastekercs-palacsintát!

A hibrid étel már egy ideje lázban tartja a közösségi médiát. A recept egyszerű, az elkészítési mód sem túl bonyolult, így mindenképpen megéri elkészíteni.

A fahéjastekercs-palacsinta hozzávalói:

A palacsintához:

  • 180 ml tej
  • 2 ek. ecet
  • 150 gramm liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • ½ tk. só
  • 1 tojás
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 és ½ tk. vaníliakivonat

A fahéjas részhez:

  • 5 és ½ ek. barna cukor
  • 56 gramm olvasztott vaj
  • 1 és ½ tk. őrölt fahéj

A krémsajtos cukormázhoz:

  • 56 gramm puha vaj
  • 56 gramm krémsajt
  • 120 gramm porcukor
  • 1/2 tk. vaníliakivonat

Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a palacsintát. Összekeverjük a tejet az ecettel, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
  2. Elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a lisztes keverékhez adagoljuk, és kikeverjük.
  3. A fahéjas töltelékhez kis tálban összekeverjük a barna cukrot, a vajat és a fahéjat. Habzsákba vagy zacskóba tesszük, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön a krém.
  4. A mázhoz a vajat és a krémsajtot mikrohullámú sütőben felmelegítjük, simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliakivonatot.
  5. Egy serpenyőt olajjal kikenünk, és egy nagyobb merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére halmozunk. Kb. 2-3 perc után, amikor apró buborékok jelennek meg a tésztán, a fahéjas tölteléket óvatosan a palacsintára öntjük csiga mintában.
  6. Megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát is megsütjük. A tetejére cukormázat csorgatunk.
@madisonveganeats RIP Tina Crispy sugar outside, fluffy dough inside, topped with a creamy glaze, these simple yet delicious CINNAMON ROLL PANCAKES cant be beat. Cinnamon Filling- 1/3 cup butter, melted 3/4 cup brown sugar, packed 1 Tbs cinnamon Glaze- 4 Tbs butter 2 oz cream cheese 1 1/4 cups powdered sugar 1 tsp vanilla extract Make filling by mixing butter, brown sugar and cinnamon. Scoop the filling into a small zip baggie and set aside. Make @birchbender Organic Pancake Mix according to directions. Pour batter in the pan and squeeze a spiral of the filling onto the top of the pancake. Cook and flip. Make glaze by heating the butter and cream cheese until melted. Whisk together until smooth, then whisk in powdered sugar and vanilla. Top the pancakes with glaze. #food #foodie #veganfood #pancake #pancakes #pancakes #breakfast #breakfastideas #recipes #foodideas #foodtiktok #healthyrecipes ♬ The Best - Tina Turner

Tipp:

A serpenyőt minden palacsinta között töröljük át, hogy a fahéjas keverék maradékát eltávolítsuk. Ettől ugyanis a következő palacsintának égett íze lehet.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.