A fahéjas csiga és a palacsinta között nehéz választani. Sokszor csak azért döntünk az utóbbi mellett, mert a tekercs elkészítése időigényesebb. Jó hír az édes ízek szerelmeseinek, hogy ezentúl egyszerre élvezhető a két finomság, hiszen leleményes önjelölt cukrászmesterek elkészítették a fahéjastekercs-palacsintát!
A hibrid étel már egy ideje lázban tartja a közösségi médiát. A recept egyszerű, az elkészítési mód sem túl bonyolult, így mindenképpen megéri elkészíteni.
A fahéjastekercs-palacsinta hozzávalói:
A palacsintához:
180 ml tej
2 ek. ecet
150 gramm liszt
2 ek. cukor
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
½ tk. só
1 tojás
2 ek. olvasztott vaj
1 és ½ tk. vaníliakivonat
A fahéjas részhez:
5 és ½ ek. barna cukor
56 gramm olvasztott vaj
1 és ½ tk. őrölt fahéj
A krémsajtos cukormázhoz:
56 gramm puha vaj
56 gramm krémsajt
120 gramm porcukor
1/2 tk. vaníliakivonat
Elkészítése:
Először elkészítjük a palacsintát. Összekeverjük a tejet az ecettel, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
Elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a lisztes keverékhez adagoljuk, és kikeverjük.
A fahéjas töltelékhez kis tálban összekeverjük a barna cukrot, a vajat és a fahéjat. Habzsákba vagy zacskóba tesszük, és rövid időre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön a krém.
A mázhoz a vajat és a krémsajtot mikrohullámú sütőben felmelegítjük, simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliakivonatot.
Egy serpenyőt olajjal kikenünk, és egy nagyobb merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére halmozunk. Kb. 2-3 perc után, amikor apró buborékok jelennek meg a tésztán, a fahéjas tölteléket óvatosan a palacsintára öntjük csiga mintában.
Megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát is megsütjük. A tetejére cukormázat csorgatunk.
@madisonveganeats RIP Tina Crispy sugar outside, fluffy dough inside, topped with a creamy glaze, these simple yet delicious CINNAMON ROLL PANCAKES cant be beat. Cinnamon Filling- 1/3 cup butter, melted 3/4 cup brown sugar, packed 1 Tbs cinnamon Glaze- 4 Tbs butter 2 oz cream cheese 1 1/4 cups powdered sugar 1 tsp vanilla extract Make filling by mixing butter, brown sugar and cinnamon. Scoop the filling into a small zip baggie and set aside. Make @birchbender Organic Pancake Mix according to directions. Pour batter in the pan and squeeze a spiral of the filling onto the top of the pancake. Cook and flip. Make glaze by heating the butter and cream cheese until melted. Whisk together until smooth, then whisk in powdered sugar and vanilla. Top the pancakes with glaze. #food#foodie#veganfood#pancake#pancakes#pancakes#breakfast#breakfastideas#recipes#foodideas#foodtiktok#healthyrecipes♬ The Best - Tina Turner
Tipp:
A serpenyőt minden palacsinta között töröljük át, hogy a fahéjas keverék maradékát eltávolítsuk. Ettől ugyanis a következő palacsintának égett íze lehet.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.