Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Diós-citromos hókifli recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Diós-citromos hókifli

75 perc
6 adag
Megfizethető
2023. 12. 15.
Frissítve: 2024. 12. 12.

Elkészítés

  1. A diós-citromos hókifli tésztájához a lisztet a hideg vajjal és a tojássárgájával összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a darált diót, a citrom lereszelt héját, a kristálycukrot, és a csipet sót, gyors mozdulatokkal össze dolgozzuk, az elkészült tésztát gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe legalább fél órára.
  2. A lehűlt tésztát kettévágjuk az egyik felét visszarakjuk a hűtőbe további felhasználásig.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tészta másik feléből kisebb darabokra tépünk, a darabokból nagyjából egy-másfél centi vastagságú henger gyúrunk. A hengert négy-öt centiméteres kis darabokra vágjuk, és a kis daraboból kifliket formázunk.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a kis kifliket, berakjuk sülni 12-15 percre. Amíg sül az első adag kifli, a hűtőben lévő tésztát is ugyan így elkészítjük, majd azt is megsütjük.
  5. Az elkészült kifliket hagyjuk langyosra hűlni majd langyosan megforgatjuk a vaníliás porcukorban, és már falhatjuk is!

     

Nézd meg videón, hogyan készül a diós-citromos hókifli!



 

Recept értékelése

Ajánljuk még

Vaníliás kiflicskék
Recept
Egyszerű

Vaníliás kiflicskék

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vaníliás hókifli
Recept
Egyszerű

Vaníliás hókifli

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és szilvalekváros hókifli
Recept
Mester

Diós és szilvalekváros hókifli

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Hókifli szilvalekvárral töltve
Recept
Bonyolult

Hókifli szilvalekvárral töltve

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mennyei hókifi
Recept
Egyszerű

Mennyei hókifi

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Omlós töltött kiflik
Recept
Bonyolult

Omlós töltött kiflik

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Mártott diós kifli
Recept
Bonyolult

Mártott diós kifli

45 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hókifli diótöltelékkel
Recept
Mester

Hókifli diótöltelékkel

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kovács Katalin szerző profilképe

Kovács Katalin

Hasonló receptek

Vaníliás hókifli  recept
Recept
Egyszerű

Vaníliás hókifli

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hókifli szilvalekvárral töltve recept
Recept
Bonyolult

Hókifli szilvalekvárral töltve

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.